Europese schoenmaat omrekenen

Wilt u Europese schoenmaten omrekenen om na te gaan welke maat schoenen u in het buitenland nodig heeft? U kunt dan tijdens een vakantie een mooi paar nieuwe schoenen kopen, of deze eenvoudig online bestellen. U kunt de Europese schoenmaat omrekenen naar centimeters, of direct de omslag maken naar één van de internationale maten. Een schoenmaat 40 uit Nederland is gelijk aan een lengte van de voet van 25,6 cm.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod, tal van merken in verschillende maten
  • Maat opmeten, halve maten, smalle voeten, brede voeten en meer informatie

Bekijk hier de maten & tabellen >>

1) Kies hieronder voor dames of heren;
2) Bekijk de tabel voor het omrekenen van de schoenmaat.

Via deze maattabellen kan je de juiste schoenmaat vinden. Het omrekenen van EU schoenmaten gaat eenvoudig via de maattabel. De juiste informatie heb je zo snel gevonden.

  • EU schoenmaten dames
  • EU schoenmaten heren
  • Europese schoenmaten omrekenen
  • EU (Europese) samen met UK en US
  • Altijd de juiste maat bij online schoenen shoppen

Het is eenvoudig om de juiste maat te vinden door de tabellen te raadplegen. U kunt hiermee Europese maten omrekenen met bijvoorbeeld Amerikaanse maten. Ook kunt u bij elk product in de maattabel zien wat de Europese maat is en wat de fabrieksmaat voor het paar schoenen is, erg handig om te weten. Bekijk de juiste maat hieronder.

Europese schoenmaat omrekenen

U kunt dit zelf nameten door bij uw tenen te beginnen en te meten tot aan het achterste van uw hak. Op het moment dat u de schoenen gaat passen is het van belang om net iets meer lengte te nemen, zodat u zich in de schoen vrij kunt bewegen.

Wilt u nog meer tabellen zien met internationale schoenmaten? Bekijk dan de maattabel hieronder, u kunt hier Franse, Engelse, Italiaanse en Amerikaanse schoenmaten vinden. Ook kunt u de verschillende landen koppelen aan de voetlengte in centimeters. Vergroot de tabel en ga direct naar Wehkamp om het te bekijken. Met de juiste EU schoenmaat grijp je nooit mis.

Veel internationale merken maken gebruik van US en UK. US staat voor Amerika en UK voor Engeland. Omdat wij in Europa andere maatvoeringen hebben voor kleding en schoenen is het handig om deze maten met elkaar te vergelijken zodat u weet welke internationale maat bij u past. Veel verkochte merken zijn:

De ene schoen heeft een ruimere pasvorm dan de andere. Bij veel webwinkels kunt u hier extra informatie over vinden bij het product. Wanneer een schoen een kleine pasvorm heeft en dus klein valt, dan is het aan te raden om een maat groter te proberen. De pasvorm kan per merk en zelfs per model verschillen. Het loont zeker om rustig te lezen of er iets wordt vermeld over de pasvorm of hoe de schoen ‘valt’. Op pasvorm.nl kan je reviews lezen van gebruikers.

Europese schoenmaten voor dames en heren

Europees US dames US heren Engels
       
36 5   3,5
36,5 5,5   4
37 6   4,5
38 6,5   5
38,5 7   5,5
39 7,5 7 6
40 8 7,5 6,5
40,5 8,5 8 7
41 9 8,5 7,5
42 9,5 9 8
42,5   9,5 8,5
43   10 9
44   10,5 9,5
44,5   11 10
45   11,5 10,5
46   12 11
46,5   12,5 11,5
47   13 12
48   13,5 12,5

Europese schoenmaten omrekenen

Wilt u graag online winkelen en daarom uw Europese schoenmaat omrekenen? Op het moment dat u via eBay of in een buitenlandse webshop een bestelling wilt doen is de kans groot dat de maten anders zijn dan hier in Nederland. Geeft de fabrikant of de online winkel het aantal centimeters aan lengte door, of maakt het duidelijk welke internationale maten er beschikbaar zijn? U kunt uw Europese schoenmaat omrekenen om tot een goede aankoop te komen.

Europese schoenmaten

Last updated: donderdag 20 februari 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *