Maten van sandalen omrekenen

Waar moet je op letten als je nieuwe sandalen gaat kopen. Ten eerste ga je misschien af op het uiterlijk van de sandalen. Maar beter is het om sandalen uit te zoeken die tevens een goed draagcomfort hebben. Dit is minstens zo belangrijk als een leuk uiterlijk.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod, tal van merken in verschillende maten
  • Maat opmeten, halve maten, smalle voeten, brede voeten en meer informatie

Bekijk hier de maten & tabellen >>

Welke soort heb ik nodig?

Ten eerste zijn lederen sandalen het beste. Deze gaan niet zweten wat kunststof varianten wel gaan doen als het warm is. De kans is groot dat je voeten daardoor gaan glijden. Let er dus ook op dat het voetbed van leer is. Ook een aandachtspunt is dat het voetbed voorgevormd is. Een “plat” voetbed kan op den duur klachten gaan geven aan de gewrichten of de rug.

Sandalen maten omrekenenMaten van sandalen

Ook de maat moet precies goed zijn voor je voeten. Hoe vaak zie je niet mensen die slecht passende sandalen aanhebben. Je herkent ze aan het feit dat de tenen over de voorkant zitten.

Behalve dat het niet goed is voor je voeten staat het ook niet zo charmant. Let ook goed op de breedtemaat. Laat de breedtemaat in een winkel opmeten of dat zelf met behulp van een meetlint.

Je kunt eventueel ook sandalen kopen die je met bandjes kunt verstellen. Zo kun je ze perfect passend maken voor jouw voeten. Zijn ze na verloop van tijd iets uitgelopen dan kun je de bandjes eenvoudig strakker maken. Koop ze altijd ik dezelfde maat als je gewone schoenen. De maatvoering wordt over het algemeen aangegeven in Europese maten.

Toch kan het voorkomen dat de maatvoering met Engelse (UK) maten of Amerikaanse (US/USA) maten worden verkocht. In dat geval dien je ze om te rekenen. Dit kun je doen met de tabel die je op deze website kunt vinden.