Schoenmaat omrekenen baby

Voor pasgeboren baby’s of voor de kindjes die al een aantal maanden oud is, kun je hier de schoenmaat bepalen. Bereken aan de hand van de voetlengte in cm de juiste maatvoering. De juiste maat bepalen doe je door gebruik te maken van de maattabellen op deze pagina. Binnen een aantal eenvoudige stappen kan je de juiste schoenmaat omrekenen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod, tal van merken in verschillende maten
  • Maat opmeten, halve maten, smalle voeten, brede voeten en meer informatie

Bekijk hier de maten & tabellen >>

De juiste schoenmaat is eenvoudig uit te rekenen door een maattabel te gebruiken. Aan de hand van het aantal centimeters of de leeftijd kan je de maat vinden. Je kan deze maattabel gebruiken bij babyschoentjes, ideaal om de juiste pasvorm te bepalen.

Baby’s moeten schoentjes hebben die goed passen, dit is erg belangrijk voor de groei van de voetjes. Let erop dat je geen te kleine schoentjes voor een baby koopt. Je kan aan de hand van het aantal maanden, de leeftijd, de maat bepalen aan de hand van het gemiddelde. Let er wel op dat niet ieder kind gelijk is en deze maattabel daarom geen exacte schoenmaten kan aangeven, deze tabel kan je zien als een richtlijn.

Weet je bijvoorbeeld dat het kindje groter is dan gemiddeld, dan kun je er voor kiezen een grotere maat te selecteren. Indien het toch groot is, heb je het voordeel dat de baby deze maat vanzelf krijgt.

Schoenmaat omrekenen baby

Leeftijd 0 – 1 jaar  
Lengte voet 9,7 10,4 11 11,5 12,3  
Schoenmaat 16 17 18 19 20  

Schoenmaat omrekenen baby tabel:

Leeftijd Baby Schoenmaat Baby
Prematuur < 10
0 tot 1 maand 10-12
1 tot 2 maanden 12-14
2 tot 4 maanden 13-15
4 tot 6 maanden 16-18
6 tot 9 maanden 16-18
9 tot 12 maanden 19-21
12 tot 18 maanden 22-24
18 tot 24 maanden 22-24

Baby schoenmaat

Alles wat je wilt weten over de juiste maat kun je op deze pagina bekijken. Het bepalen van de juiste schoenmaat is erg belangrijk. Te kleine schoenen gaan namelijk knellen en dat is niet goed voor de doorbloeding. Wil je babyschoentjes cadeau doen? Kies dan altijd voor een grote schoenmaat, dit heeft twee redenen; ten eerste groeit het snel en wanneer iedereen dezelfde maat geeft dan is de kans groot dat het kindje nooit jouw schoentjes zal dragen, ten tweede is het niet goed voor de voetjes van een baby wanneer schoentjes te krap zitten.

Schoenmaat baby

Schoenmaat baby 6 maanden

De gemiddelde schoenmaat van een baby van 6 maanden oud is terug te vinden in de maattabel. In deze tabel kun je zien dat de maat bij 6 maanden oud overeen komt met 16 tot 18. Dit kan echter verschillen wanneer de baby grote of kleine voeten heeft.

Schoenmaat baby 1 jaar

De eerste verjaardag moet natuurlijk gevierd worden. Wanneer je schoenen wilt geven, dan kun je de gemiddelde maat voor een kindje van 1 jaar als uitgangspunt gebruiken. De schoenmaat voor een kind van 1 jaar komt ongeveer overeen met maat 20 tot 23. In een schoenenwinkel zie je dit ook terug als één van de kleinere maten. Je ziet ook dat het model van dit schoentje erg eenvoudig is om aan te trekken.

Geschikte schoentjes voor een baby

Het is erg belangrijk om te kiezen voor de juiste babyschoentjes. Een baby kruipt veel en begint al snel te stappen. Veel schoenen zijn ondanks de juiste maat ongeschikt. Ook merkschoenen van de meest bekende merken zijn in veel gevallen niet goed voor je kindje. Deze schoenen zijn namelijk te stug en te hard. Het schoentje beweegt hierdoor niet voldoende mee met de voet, voor een kindje is dit een belemmering om te gaan lopen.

Met zijn of haar voetjes regelt een kindje voor het eerst zijn of haar evenwicht. Wanneer deze niet voldoende soepel zijn is het extra moeilijk en zo niet onmogelijk om het te leren. Het is daarom aan te raden om allereerst de juiste baby schoenmaat te bepalen in de maattabellen op deze pagina en daarna uitgebreid de tijd te nemen voor het zoeken naar een zo soepel mogelijk schoentje. Wanneer een kindje net begint met lopen is het aan te raden om een soort slof schoentjes te kopen, deze bewegen optimaal mee en zijn fijn voor het kindje.

Last updated: vrijdag 3 januari 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *